Pelerinli Tesettür Gelinlik Modelleri

https://www.tesetturelbisesi.com/pelerinli-tesettur-gelinlik-modelleri/

Pelerinli Tesettür Gelinlik Modelleri

Özellikle Osmanlı motiflerinin hakim olduğu pelerinli tesettür gelinlik modelleri ilgi çeken ve zarif görünüm arz eden gelinlik alternatifleridir. Osmanlı tarzını çağrıştıran taşlar ve işlemeler pelerinli gelinliğe harika bir hava katmaktadır. Nostalji rüzgarı estiren modeller günümüze kadar gelmeyi başarmış tasarımlardır. O dönemlerin rüzgarının etkisini hissettiren tasarımcılar gelinlik modellerine pelerini eklemişlerdir. Pudra, açık kahve, gümüş ve sarı tonları da bu nostalji rüzgarının renklere bakan yönüyle esintilerini oluşturmaktadır. Taşlarla işlenmiş pelerinli gelinlik bu bakımdan mükemmel bir tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pelerinli Gelinlik Seçenekleri

Fransız danteli pelerinli tesettür gelinlik modelleri için de söz konusu olabilmektedir. Gelinlik tercihinde kararsız kalıp da ne çok sade, ne de çok “şatafatlı” bir gelinlik istenmiyorsa “tafta kumaşlı” gelinlikler harika bir seçimdir. Her türlü işlemeyi başarıyla taşıyan tafta kumaşlar, pelerinli modellerde doğru çizginin yakalanmasını sağlamaktadır. Taşlı işlemeler bu dönemde modaya yön veren bir detay olup, pelerinli gelinlik modellerinde de bir vazgeçilmez olmaya başlamıştır. Çiçek detaylar da zaman zaman talep gören tesettürlü ve pelerinli gelinlik modeli ayrıntısıdır. İnci taşlı duvak ve inci işlemeli büst ve dantel detaylı etek bu konuda tercih sebebi olabilir.

Tesettürlü ve Pelerinli

Pelerin, eski çağları anımsatan bir ayrıntı olarak tesettürlü ve diğer gelinlik modelleri için nostaljik rüzgarlar estirmektedir. Kabarık etekler, dökümlü modeller günümüzde geçerliliğini sürdüren detaylardır. Taş ve inci işlemeli pelerinli tesettür gelinlik modelleri ise nostaljiye ayrı bir tat katmaktadır. Sadelik ve masumiyetin sembolü olan gelinlikler, zengin tasarımlarla yeni bir hayata merhaba deme günü olan düğünlere harika bir hava katmaktadır. Pelerin ve yarasa kol tesettürlü gelinlik modelleri günümüzde en çok talep edilen modellerdendir.

 

 

Yorum bırakın